تاریخچه پودر سوخاری وموارد استفاده آن
تاریخچه پودر سوخاری، از ابتدا تا کنون
پودر سوخاری یکی از پرکاربردترین مواد غذایی در صنعت آشپزی است. از اولین تاریخی که این محصول مورد استفاده قرار گرفت اطلاعات زیادی در دست نیست اما تحقیقات نشان داده که اولینبار این محصول در قرن 18 مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه این مطلب به بررسی تاریخچه این محصول پرداخته خواهد شد.
پودر سوخاری
قرن هجده: اولین ظهور پودر سوخاری
بررسیها نشان میدهد اولین بار در قرن 18 این محصول در آشپزی مورد استفاده قرار گرفت. ترکیب اولیه پودر سوخاری، شامل نمک، فلفل، ادویههای مختلف و در نهایت پودر نان خشک شده است. این پودر در ابتدا به عنوان یک ماده افزودنی به مواد غذایی اضافه میشد.
قرن نوزده: رشد
در قرن نوزدهم نگاهها به پودر سوخاری تغییر کرد. استفاده از پودر سوخاری علاوه بر طعمدهنده، به عنوان ترد کننده مورد استفاده قرار گرفت. در این زمان موادی مثل سیر و زنجبیل نیز به ترکیب پودر سوخاری اضافه شد.
قرن بیست: ورود به صنعت
تمایل افراد مختلف به استفاده از پودر سوخاری و استفاده از این ماده در تهیه انواع غذاها، باعث شد تا به این ماده به عنوان یک محصول تجاری نگاه شود. در این زمان، شرکتهای مختلفی تاسیس شد که تلاش کردند انواع شکلهای مختلف پودر سوخاری را به بازار عرضه کنند.
میگو با پودر سوخاری
قرن بیست و یک: پیشرفت بیشتر
پیشرفت بیشتر صنعت باعث شد تا رقابتها بر سر این ماده غذایی بیشتر شود. امروزه تنوع این ماده غذایی بسیار زیاد است و پودر سوخاری در انواع شکلهای مختلف تولید میشود. یکی از مطرحترین پودرهای سوخاری در ایران، پودر سوخاری هاتی کارا است. هاتی کارا 7 نوع پودر سوخاری مختلف در بازار تولید کرده است.
انواع پودر سوخاری
پودر سوخاری بسته به ابعاد و اندازه به گروههای مختلفی تقسیم میشود.در ادامه مطلب به بررسی تفاوت انواع پودرهای سوخاری با هم میپردازیم:
انواع پودر سوخاری
پودر سوخاری معمولی
این پودر سوخاری معمولا به صورت پودر زبر و ریز است. دارای ادویه است و به دو صورت معمولی و اسپایسی به فروش میرسد. در نوع اسپایسی از انواع فلفل مثل فلفل چیلی و پاپریکا استفاده میشود. برای استفاده از این پودر مرغ یا گوشت یا غذای مورد نظر را به تخم مرغ آغشته میکنند و سپس به پودر سوخاری آغشته میکنند.
پودر سوخاری پرک
بافت پودر سوخاری پرک زبرتر و درشتتر از بافت پودر سوخاری معمولی است. به پودر سوخاری پرک، پولک سوخاری نیز گفته میشود. معمولا برای ایجاد بافت حجیمتر از پرک سوخاری استفاده میشود. شرکت هاتی کارا دو نوع پودر پرک دارد، پودر پرک ساده و پودر پرک اسپایسی برای دوستداران طعم تند. روش استفاده از این پودر نیز شبیه پودر سوخاری معمولی است.
پودر سوخاری پفکی
پودر سوخاری پفکی نیز یکی دیگر از پودرهای سوخاری مورد استفاده است. استفاده از این پودر با دو پودر دیگر اندکی متفاوت است. معمولا برای تهیه میگو پفکی، یا جوجه چینی از این پودر استفاده میشود. معمولا در استفاده از خمیر بنیه، پودر سوخاری پفکی مورد استفاده قرار میگیرد. بافت این پودر نرم بوده و به طور کامل با پودر سوخاری پرک و معمولی متفاوت است. در ادامه، اجازه دهید در مورد تفاوت پودر سوخاری با آرد سوخاری توضیحات لازم را ذکر کنیم.
تفاوت پودر سوخاری و آرد سوخاری
تفاوت اصلی پودر سوخاری و آرد سوخاری در ترکیبات و بافت این دو ماده است.
پودر سوخاری آرد سوخاری
در ترکیب پودر سوخاری از انواع ادویه و مواد طعمدهنده و افزودنی استفاده شده است. بافت این ماده خشک و نرم است. معمولا حالت پودر زبر یا پرک درشت است و دارای انواع ادویههای مختلف است.
تفاوت پودر سوخاری و آرد سوخاری
افزودنیهای لازم
پودرهای سوخاری معمولا دارای ادویه هستند و این موضوع باعث شده تا نیازی به افزودن مواد دیگر نباشد. اما برخی افراد به دلایل مختلف علاقمند به افزودن ادویه و سایر افزودنیها به پودر سوخاری هستند. بهتر است مواد افزودنی تا حد امکان ریز باشند تا بافت پودر سوخاری یکدست باشد. معمولا مواد زیر به پودر سوخاری اضافه میشود: ادویه ادویههایی که معمولا به پودر سوخاری اضافه میشوند، شامل نمک، انواع فلفل، زیره، خردل، پودر سیر، زنجبیل و زردچوبه است.
گیاهان خشکشده
افزودن برخی گیاهان خشک شده به پودر سوخاری نیز باعث تغییر در طعم و مزه میشود، برخی از این گیاهان شامل پیاز و سیر خشک، آویشن، نعناع و زعفران است. دقت کنید همه این مواد بهتر است تا حد زیادی آسیاب شده باشند.
آرد
پیشتر ذکر شد که افزودن آرد باعث حجیم شدن و ایجاد روکش تردتر میشود. به همین جهت برخی افراد به روش زیر عمل میکنند: ابتدا مرغ( یا هر مادهای که قرار است سوخاری شود) را به تخم مرغ آغشته میکنند. در دو کاسه مجزا پودر سوخاری و آرد سوخاری قرار میدهند، سپس: ماده غذایی آغشته به تخم مرغ را در کاسه آرد سوخاری میغلتانند، سپس ماده غذایی را مجدد به تخم مرغ و سپس پودر سوخاری آغشته و در روغن زیاد سرخ میکنند
پودر سوخاری در آشپزی
در این مقاله به پودر سوخاری پرداخته شد. در مورد تاریخچه این ماده، انواع آن و تفاوت گونههای مختلف پودر و آرد سوخاری با یکدیگر پرداختیم. مصرف پودر سوخاری در آشپزی متنوع است و از این ماده علاوه بر سرخ کردن و حجیم کردن مواد غذایی، برای طعمدهی نیز استفاده میشود. برای مثال میتوان پودر سوخاری را در مواد کتلت ریخت و به این ترتیب طعم بینظیری ایجاد کرد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.